Min intervju om TV i “Amelia”, 2013

I ett nummer av Amelia från 2013, var jag med och svarade på frågor om mina TV-vanor. Jag hittade originalsvaren bland en massa anteckningar på datorn och finns att läsa här nedan.

1456091_10151845664832654_1984135619_n

1. Då stänger jag av:

Värst är nog “Fråga doktorn” eftersom jag är alldeles för hypokondrisk för att kunna titta på det utan att känna hur jag plötsligt drabbas av bältros, gråstarr och hemorrojder och allt annat folk ringer in och ojar sig över. “Fråga Doktorn” är läskigaste man kan se på TV. Ibland tittar jag, lite skärrat med ett öga bara för att se vad Doktorn säger om “irriterade slemhinnor” och underlivshygien. Bara efter 5 minuter av Fråga Doktorn känner jag mig mer ångestfylld (och lite perverst medveten om min egen underlivshygien) än efter att ha sett Von Trier’s “Antichrist”.

2. Det är tv-lycka:

Tänk dig följande scenario: ett fotbad, kaksmet från ett muffinsbak, tända ljus och nån slags TV -marathon med “The Housewives of Beverly Hills” klockan två på eftermiddagen. Det är din secret-pleasure-stund och ingen behöver veta hur tacky du är när du sitter där och myser av alla bitch-fights med kaksmet på kinden. Tv-lycka är också såklart en riktigt bra TV-serie med gediget manus och trovärdiga och underhållande karaktärer, som Twin Peaks, Lost, Six Feet Under, Big Love, Seinfeld, Fringe och jag är galen i allt som David E. Kelley skapat, som Ally McBeal, Boston Legal etc.

3. Min favorit-soffpotatisvän:

Jag är ett stort fan av Filip & Fredrik, så jag tror jag har med mig dem i mitt huvud när jag kollar på TV, typ “vad skulle Filip & Fredrik säga om det här?” och höra deras sarkastiska kommentarer och fullständigt mala sönder alla detaljer (som bara de kan) i programmet jag tittar på.  Fast nu när jag skriver detta så är jag lite osäker på om rösterna kanske mer är för att jag håller på att bli tokig?

Write a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s